SENIOREN COMFORT GROOM

Heb je een senior in huis? Eentje met een lieve grijze snoet die misschien niet meer goed kan staan. Of eentje die door zijn leeftijd een beperking heeft? Geen probleem. Ik pas de trimbeurt volledig aan op wat jouw oude woef nog kan hebben.


Waarom is het trimmen van een seniorenhond toch verstandig?

In principe hebben alle honden een vorm van verzorging nodig. Sommige meer dan anderen. Een senioren hond kan zichzelf wellicht minder goed schoonhouden, hij of zij laat het wat vaker lopen. Wellicht vind je hond het zelfs niet leuk meer om geborsteld te worden terwijl je hond daar wel de vacht voor heeft. Het borstelen doet hem immers pijn. Met gevolg dat er klitten en misschien zelfs vervilting ontstaat. 


Wat houdt de senioren comfort groom in?

Het woord zegt het al. De senioren comfort groom heeft niet als doel de hond mooi te maken, maar om hem of haar te verlichten. Per hond zal ik kijken wat er nodig is en wat hij of zij aankan. Als dit alleen een wasbeurt is, dan is dit alleen een wasbeurt. Als er alleen klitten en/of vervilting weggehaald moet worden, dan haal ik alleen dit weg. Ik kijk hierbij niet naar de behoefte van de baas, maar naar de behoefte van jouw viervoeter.