PUPPYWENBEURT

Heb je een puppy in huis gehaald? Wat een leuk avontuur! Samen zullen jullie de wonderen wereld van jullie pup gaan ontdekken. Daar hoort ook een puppywenbeurt bij. 


Waarom is de wenbeurt zo belangrijk?

In principe hebben alle honden een vorm van verzorging nodig. Sommige meer dan anderen. Hoe fijn is het dan dat jouw hond goed gesocialiseerd en gehabitueerd is op vroege leeftijd. Zodat hij of zij zonder angst en problemen naar de trimster kan. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar hoe vroeger je begint des te meer profijt je ervan hebt. Voor meer informatie wil ik je graag doorverwijzen naar de website van het licg. Een zeer educatieve organisatie die het belang van uw huisdier voorop stelt. Ook als hondentrainer verwijs ik mijn klanten regelmatig naar deze organisatie. Wanneer de pup al zijn inentingen heeft gehad is hij/zij al welkom in de trimsalon! Klik hier voor de website van het LICG.


Wat houdt de wenbeurt in?

De puppywenbeurt bestaat uit twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak kom jij samen met je puppy langs voor een kennismaking. Daarbij wordt er even gespeeld om een positieve en leuke ervaring op te doen. Samen zullen wij de puppy even op tafel zetten en ook even kennis laten maken met het bad. Eventueel worden nageltjes geknipt en voetzooltjes geknipt/uitgeschoren. Indien nodig wordt het hoofd/oogjes bijgewerkt. Je wordt meegenomen in de gang van zaken in de trimsalon. Ook zal je alle informatie ontvangen over hoe jij je puppy het beste kunt borstelen en welke materialen je daarvoor nodig hebt. 


Op vrij korte termijn, liefst binnen twee weken, kom je terug voor de tweede afspraak. Hierbij zal jij je lieve puppy even een uurtje achter moeten laten in mijn goede zorgen. Ik zal de hond kennis laten maken met het wassen en blazen. Daarbij maak ik gebruik van passen shampoos die de vacht en huid gezond houden. Als de hond een kennismaking heeft gehad met de föhn en/of blazer zal ik eventuele klitten voor je uitborstelen. Als het goed is, dan heeft je puppy deze bijna niet! Want bij de eerste afspraak heb ik je al alle ins en outs vertelt over het onderhouden van jouw hond. Na deze afspraak kunnen we een volwassen trimbeurt in gaan plannen.

Bekijk hier de tarieven voor de puppywenbeurt